Porsche 911 ‘992’ 2020 в завършен вид

911

Видяхме безброй шпионски снимки на следващото поколение Porsche 911 и сега най-накрая той ни се разкрива в цялата си слава.

Уловен без никакъв камуфлаж, 992 е почти идентичен с модела, който трябва да бъде представен на автомобилното изложение в Париж по-късно тази година. Както се очакваше, формата остава вярна на предходните 911, но има няколко нови стилистични характеристики, които отличават 992 от останалите.

Отпред, моделът има еволюционна броня с LED светлини, които са интегрирани в страничните въздушни отвори. 992 има по-голям централен отвор и нов капак с две централни линии. Фаровете също ще имат познатия дизайн с вградени LED дневни светлини.

Формата на 911 е по-усъвършенствана и изглежда по-закръглена от предишните версии на автомобила. Този опростен външен вид е допълнително подобрен от преработените странични огледала и почти изравнените дръжки на вратите.

Дизайнерите оставят по-големите промени в задната част на автомобила, тъй като 992 има тънки задни светлини, подобно на Cayenne, Macan и Panamera. По-надолу виждаме нова броня и място за номер, разположено между ауспусите. Отворите отзад са по-спортни, обградени в пластмаса.

Стилистичните промени не са драстични, но те дават на 992 своя собствена идентичност. Дизайнерите успяха да постигнат това, като същевременно се увериха, че моделът веднага ще се разпознава като 911 и в същото време като новиото 911.

След като знаем, как ще изглежда е ред и на спецификациите. Нищо не е официално, но предишни доклади предполагат, че базовата Carrera ще използва 3.0-литров 6-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда около 390 к.с. и Carrera S, която вероятно е заснета, с приблизително 450 к.с.