Porsche 911 2019 бе „пуснато“ от компанията

911

Porsche пусна първи снимки на следващото поколение 911.

Описан като „сърцето на компанията“ и „не просто спортната кола“, моделът 911 има еволюционен дизайн, който веднага може да се разпознае. Снимките не разкриват много, но предишните шпионски снимки показаха, че колата ще има светодиодна лента за спирачните светлини и високотехнологичен интериор с няколко цифрови дисплея.

Porsche не е готов да говори за спецификата, но шефът за 911 Аугут Ахлайтнер заяви, че моделът ще генерира „усещане за шофиране, което никой друг автомобил не може да предложи“. Компанията казва, че това включва всичко от „удивителнотото пространство“ до „спирачките, кормилната уредба и педалите. „Porsche казва, че тези и други характеристики, като например неповторимият дизайн, правят 911 олицетворение на спортна кола.

Няма никакво съмнение, че 911 ще бъде по-напреднал от предшественика си, но Ахлайтнер заяви, че системите за помощ на шофьора ще трябва да отговарят на характера на колата. Както обясни Porsche, „никой не купува спортен автомобил, защото предлага адаптивен круиз контрол или функция за подпомагане на поддържането на лентата“. Ахлайтнер отбеляза, че тези видове помощни системи са „удобни и полезни“, но шофьорите трябва да могат да ги изключат по желание.

Въпреки неговата съпротива срещу автономната технология на шофиране, Ахлайтнер намекна за електрифициран вариант, а Porsche потвърди, че може да е „опция някъде надолу по веригата“. Налице са безкрайни спекулации за 911 хибрид, но Porsche ще потвърди само, ако „следващата стъпка по отношение на технологията за задвижване се вписва в Porsche и специфичния характер на 911.“