Porsche 911 2018

911

От дебюта си през 1963 г. прочутото Porsche 911 непрекъснато достига границите на възможностите на спортните автомобили.

Това е възможно, въпреки че формата на автомобила, разположението на двигателя и стилът еволюират с малко през годините. Вместо да променят драстично стила на автомобила, инженерите на Porsche прекарват последните десетилетия в усъвършенстване на всеки детайл, правейки 911 едно от най-високотехнологичните пътни превозни средства. Неговият плосък 6-цилиндров двигател звучи невероятно, докато бързо изстрелва 911 към скорости над позволените. За търсещите слънце се предлагат както купе, така и тарга версия, а за любителите на всички сезони има и 4х4 версия. Що се отнася до спортните автомобили, светът насочва вниманието си към Porsche 911, защото е едно от най-добрите.

Редица подобрения ще се предлагат в 911 за 2018 г. Това, от което се вълнуваме, обаче е въвеждането на модела Carrera T. Той е изграден на базовото купе на Carrera и, според Porsche, T означава Touring. Той е бил снишен, олекотен и опростен за по-чисто шофиране и въпреки че липсват някои от луксозните екстри на другите модели, той ще осигури същата тръпка.

911

Промените за 2018 в останалите модели са незначиелни. Опционален 3.0 S Powerkit пакет е вече на разположение на моделите Carrera S и 4S. Той предлага 30 к.с. повече до достигане на 450 к.с. и струва $ 12,350 допълнително. Всички 911 идват с по-добър карбонов филтър за купето, а на дисплея ще има означение, което показва циркулацията на въздуха. Нов цвят, наречен „Chalk“, се присъединява към палитрата, а ролбарите на Targa ще могат да бъдат поръчани в черно, както и накрайниците на спортната изпускателна система. Набор от седалки в две цвята ще се предлагат – включително в класическо кафяво и бежово. Два нови интериорни пакета ще предлагат повече персонализиране с контрастиращи шевове. Още по-голяма персонализация ще се предлага чрез ексклузивната програма на Porsche. Всички модели 911 и всички модели от 2018 г.- сега идват с една година планирана поддръжка.

Освен новите фарове и задни светлини, моделът от 2017 г. изглежда непроменен от въвеждането му през 2012 год. Това не се отнася за двигателя. През 2016 г. атмосферният 3.4-литров (Carrera) и 3.8-литров (Carrera S) 6-цилиндрови двигатели бяха заменени от 3.0-литрови 6-цилиндрови турбо агрегати. Carrera предлага 370 к.с.,  докато S версията идва с 420 к.с.; двата варианта са с 20 к.с. по-мощни от предшествениците си. Освен това всяко 911 има подобрен сензорен екран.

Двигателят с две турбини в 911 предлага вълнуващо ускорение във всичките си варианти – 370, 420 и 450 к.с. за GTS версията. Стандартната седемстепенна механична скоростна кутия е забавна за работа, а опционалната седемстепенна PDK автоматична скоростна кутия с двоен съединител задава стандарта за бърза смяна на предавките.
Както Carrera S, така и Carrera 4S могат да бъдат модифицирани с опционален 3.0 S Powerkit пакет, който увеличава мощността до 450 к.с. – същата като при по-скъпия модел GTS.  Едва ли ще има промяна в стойностите на модела. Тазгодишният модел Carrera се справя с ускорението до 100 км/ч. за 3.4 сек., а 4х4 версията Carrera 4S за 3.2 сек.

911

Както споменахме новият модел Carrera T ще се присъедини към гамата за 2018 г. и ще предлага още по-динамично представяне. Carrera T (T за Touring) е по-ниска и по-лека от стандартната Carrera и се предлага стандартно със спортен ауспух, ръчна трансмисия и заключващ заден диференциал. Седемстепенният автоматик с двоен съединител е опционален.

Всяко 911 вече предлага регулируеми адаптивни амортисьори. Системата предлага избор на нормален и спортен режим. Повече настройки предлага опционалният пакет Sport Chrono. Независимо от това, усещането никога не е твърдо в нормален режим. В по-агресивния Sport и Sport Plus режим окачването реагира по-твърдо на пътните несъвършенства, но без да притеснява пътниците.

Интериорът на Porsche 911 е доста луксозен и удобен. Новите двуцветни седалки с контрастни конци са допълнение към модела за 2018 г. Опция, показваща циркулацията на въздуха може да бъде избрана от екрана. Останалото по интериора изглежда непроменено, но пък е предостатъчно. Почти всичко може да бъде покрито с кожа или пък карбон, зависи от предпочитанията на клиента. Качеството на изработка е съвършено. Целият този лукс е подреден идеално за 2-ма отпред, като може спокойно да игнорираме задната седалка. След толкова много време все още не сме разбрали нейната истинска функция.

911

Инфоразвлекателната система е тази от 2017 г. Със сигурност не е била нужна промяна след обновяването ѝ миналата година. Интеграцията с Apple CarPlay е налице, за разлика от такава с Android. Porsche осигурява 11 gb. място за музика, както и множество входове за флаш памет, карти и дискове.

Няма нужда да споменаваме възможността за носене на багаж. Мястото е само в предната част и е подходящо за около 2 куфара. Задните седалки също могат да се ползват за малко багаж.

Външният вид на 911 не е променен, защото просто няма нужда. Що се отнася до новия модел Carrera T, той получава малък преден лип, сиви капаци на огледалата и 20-инчови джанти, заети от Carrera S. Формата на легендарното 911 предлага различни вариации: купе, кабриолет и тарга. Всички те са изключително красиви. Тарга моделът включва приятна ролбар греда и масивен заден прозорец. Той извършва сложен механичен танц, позволявайки на малкия таван да се сгъне или разгъне. Таванът пък умело изчезва в пространство над двигателя.

Колкото и да напишем, все ще е малко. 911 е толкова емблематичен модел, може би най-голямата икона сред спортните автомобили. Новият модел не стъпва и милиметър назад, наследявайки утъпкания успешен път на Porsche.