Porsche 718 Boxster и Cayman ще получат 6-цилиндров агрегат

718

Porsche вече от доста време тества новата GT4 версия на 718 Cayman, но изглежда, че Boxster и Cayman ще се възползват от 6-цилиндровия двигател и в други версии.

Явно Porsche работи усилено по 6-цилиндровите модели, разграничавайки ги от GT4. Boxster и Cayman бяха уловени на познатата писта Nurburgring в усилени тестове.

Очаква се 6-цилиндровите варианти да използват 4-литровият боксерен 6-цилиндров агрегат от 911 GT3, макар и с по-малка мощност спрямо предстоящия 718 Cayman GT4. Смята се, че новите 718 Boxster и Cayman модели ще включат „Touring“ в името на хардкор версиите Spyder и GT4.

718

Porsche преработва атмосферния 4.0-литров двигател, за да бъде в съответствие с най-новите емисионни норми на Euro 6d, добавяйки необходимите филтри за твърди частици, нови инжектори с високо налягане и нови индивидуални дроселови клапи. Последната версия на този двигател дебютира в новия 911 Speedster.

Това ще отбележи връщането на 6-цилиндровия двигател обратно в Boxster и Cayman, които след актуализацията на модела бяха оставени само с четири цилиндъра. И, въпреки че 4-цилиндрови двигатели направиха компактните спортни автомобили по-бързи от всякога, те получиха критика заради по-лошия им звук.

Докладите сочат, че 4.0-литровият 6-цилиндров двигател на Cayman GT4 и Boxster Spyder ще произвеждат около 425 к.с., а Touring версиите ще получат около 380 к.с. Вероятно новите модели ще се предлагат с PDK и ръчна трансмисия.