Porsche няма да прави електрическо 911, но 718 без вредни емисии е възможно

911

Офанзивата на Porsche при електрическите автомобили няма да включва 911 в тази гама, въпреки че производителят очаква изцяло електрическите модели да заемат 25% от общите продажби до 2025 г.

Германският производител вече е потвърдил, че работи върху plug-in хибрид на 911, който ще бъде най-мощният 911 за всички времена, но никога няма да видим основния спортен автомобил с изцяло електрически задвижващ механизъм.

Това беше потвърдено от главния изпълнителен директор на Porsche Оливър Блум, който говори пред Automotive News. Той добави, че ще трябва да изчакаме още няколко години за plug-in хибрида 911, който ще се основава на предстоящото 992 поколение, планирано да дебютира по-късно тази година.

„Очакваме по-нататъшното развитие на технологията с батерии, така че не би трябвало да очаквате plug-in версията през следващите години. Понастоящем е планиран, когато 992 получи освежаване“, каза Блум.

Изпълнителният директор на Porsche разкри, че компанията обмисля дали да изгради изцяло електрическа версия на моделите 718 Boxster и Cayman, но все още не са предприети действия. „Ние пуснахме 718 Boxster и Cayman през 2016 г.“, каза той. „Все още не сме в момента, в който трябва да решим как ще се развиват нещата“.

Porsche ще пусне първия си изцяло електрически модел, Mission Е следващата година с 800-волтова електрическа архитектура, която ще му дава 100 км пробег след само четири минути зареждане.