Porsche доминира за трета и последна година във WEC

Porsche

Porsche ще си тръгне от Световния шампионат по издържливост (WEC) с високо вдигната глава. Германците си осигуриха титлите при пилотите и производителите за пореден път.

Шампионатът бе спечелен победоносно след днешната предпоследна надпревара в Шанхай. По-късно през този месец ще се проведе и последното състезание от сезона в Бахрейн.

Второто място на отбора на Porsche в състав Ърл Бамбър, Тимо Бернхард и Брендън Хартли беше достатъчно за титлата. Първи в Китай завърши екипът на Toyota – Себастиан Буеми, Казуки Накаджима и Антъни Дейвидсън, които ще се утешат със среброто в генералното класиране.

Това е трета поредна година на успехи за Porsche в шампионата. Той бе спечелен от Хартли и Бамбър през 2015 г. в екип с Марк Уебър. Миналата година пък бе най-успешна за Марк Лийб, Ромен Дюма и Нийл Яни. Освен всичко германците спечелиха и три последователни пъти короната на сезона – 24 часа на Льо Ман.

За съжаление отборът няма да има възможност да защитава титлите си. Германците напускат шампионата, оставяйки Toyota като единствен производител в най-високия клас.