Bentley Continental Supersports 2017

Continental Supersports

Bentley Continental Supersports ще бъде последната, но не на последно място модификация на прословутия модел.

През 2002 г. на бял свят се появи първото Continental GT. То дебютира на Парижкото изложение и веднага се превърна в хита на британската марка. През годините видяхме две генерации, няколко фейслифта, кабриолет и разбира се Supersports версия.

Със създаването на последната модификация, от Bentley са се фокусирали към мощта от двигателя. Задвижването в последното Continental Supersports е поверено на W12 двигател, комбиниращ невероятна мощ и въртящ момент. Снабден със 710 к.с. и 1017 Nm, тежкото купе развива 336 км/ч. максимална скорост и покрива дистанцията до 100 км/ч. за едва 3.5 сек. Двигателят е специално модифициран за модела с нови турбокомпресори, хардуер и диференциал, регулиращ въртящия момент към колелата. Промените по агрегата допринасят със 79 к.с. и 217 Nm повече от версията от 2009 г.

С подобрените показатели идват и промени в екстериорния и интериорния дизайн. Промените в Continental Supersports включват нови брони и по-специално сплитер и дифузьор, нови прагове и отвори на предния капак. Всичко това е направено от карбон. Отзад откриваме променени тръби на ауспуха и задни светлини. Като добавка може да се поръча и заден спойлер, който сякаш е задължителен с този агресивен дизайн. 21-инчови алуминиеви джанти довършват феноменалното купе. Цветът също придава повече стил – синият Moroccan Blue е по-добрият избор от черно или сиво.

Continental Supersports

В интериора откриваме доста стилни и изпипани детайли, точно по британски. Уникален двуцветен дизайн е избран за седалките и корите на вратите, оформен като диаманти. Комбинацията от алкантара и карбон прави интериора изключително луксозен и завършен. Забелязваме нов Supersports волан и скоростен лост, по които също има алкантара.

Звукът от титаниевата изпускателна система е неповторим, но по-важното е, че е и по-лек. „X Specification“ пакетът включва карбонови огледала и 8 двуцветни разновидности на купето.

Последният Continental Supersports има забележително представяне. Нека и да не забравяме, че въпреки фрапантните стойности, автомобилът тежи 2750 кг. Това е разбира се с празен 90-литров резервоар и без шофьор. Въпреки огромното тегло, в завой машината се представя невероятно и с помощта на всичките технологии, отива там където искате.

Continental Supersports

С помощта на 8-степенна ZF автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване на четирите колела, автомобилът е истинска спортна машина. Цялата мощ и тегло се нуждаят и от добри спирачки. Опционално могат да бъдат поръчани карбоново-керамични спирачки, които сякаш са задължителни.

Continental Supersports е чудесен пример за идеален синхрон между мощ и лукс. Вентилираните предни седалки с функция за масаж дават възможност за релаксиращо усещане след дълъг ден или комфорт при дълго шофиране. Единственият компромис, който ще трябва да направите е, дали да слушате невероятната изпускателна система или аудио системата Naim. Bentley Continental Supersports е всичко, което може да се иска от такъв тип автомобил – лукс, ексклузивност и сила. Всички подобрения са направени с грижа към детайла, а синият цвят допълва перфектно спортното излъчване.