Polestar 1 тренира на студено с камуфлаж

Polestar 1

Polestar 1 е един от предстоящите автомобили, който наистина не се нуждае от камуфлаж, защото вече го видяхме много пъти. Въпреки това, той бе забелязан на зимни тестове, покрит с камуфлаж на бензиностанция.

Polestar разкри всичко по развитието на One, споделяйки вътрешните тестове за безопасност и производство на прототипи, както и високоскоростните тестове.

Plug-in хибридът е мощен GT автомобил с електрифициран задвижващ механизъм, който съчетава 2.0-литров 4-цилиндров двигател с два електромотора. Резултатът е 592 к.с. и 1000Nm въртящ момент.

Предстоящият Polestar 1 ще може да пътува само на електрическа енергия за около 150 км, а задвижването ще се отличава с истинско пренасочване на въртящ момент за по-вълнуващо шофиране.

Кабината е с типичната GT 2+2 конфигурация, а леката каросерия е изработена от карбон, включително покрива.

Шасито ще включва карбон между средата на пода и задната част, което според Polestar радикално подобрява твърдостта на конструкцията.

1 ще бъде първият модел на Polestar след неговото отделяне от Volvo и като такъв ще се превърне в топ модела на марката. Масовото производство на Polestar 1 е планирано да започне в средата на 2019 г., като всички модели за първа година вече са се продали.

Plug-in хибридът Polestar 1 е на цена от 155 000 долара в САЩ и 155 000 евро в Европа. Китайските клиенти ще трябва да платят най-малко 1,45 милиона юана, за да се сдобият с този висококачествен GT автомобил.