Peugeot 508 Sport Engineered Concept идва, за да изпоти германците

508 Sport Engineered

Peugeot представи нещо, което никой не очакваше. Наречен Peugeot 508 Sport Engineered Concept, автомобилът ще бъде представен на автомобилното изложение в Женева и ще продължи зараждащата се тенденция на електрифицираните мощни автомобили.

Peugeot Sport създаде Engineered Concept, като започна с изцяло новия 508 Hybrid и подобри дизайна, мощността и ефективността на модела.

Задвижването се осигурява от двигателя на Peugeot PureTech 200, който е свързан с електрически мотор със 110 к.с. Той изпраща мощността към предните колела, но тук имаме и втори електрически мотор, този път с 200 к.с., който задвижва задните колела. Общият въртящ момент е 500 Nm, а Peugeot казва, че 508 Sport Engineered Concept може да достигне 100 км/ч. за 4,3 секунди, преди да достигне максимална скорост от 250 км/ч. Купето също така разполага с 11,8 kWh батерия, която е достатъчна за 50 км изцяло на ток.

Peugeot развива модела като сваля окачването и разширява предната следа с 24 мм и задната с 12 мм. Усъвършенствана е и кормилната система, а 508 стъпва на Michelin Pilot Sport 4S.

508 Sport Engineered

Освежението отвън идва с нова предна броня, която включва 3D решетка, която насочва въздуха директно към радиатора. Другите модификации включват малки крила на бронята и праговете, които трябва да намалят аеродинамичното съпротивление. Цветът определено е запомнящ – „Selenium Gray“.

Интериорът в 508 Sport Engineered Concept също е на по-високо ниво. Новите по-удобни седалки идват с кожа и алкантара, волан, обвит в меката материя и карбон, както и три зелени линии в долната му част. Алкантарата присъства почти навсякъде включително и по тавана, а около дръжките на вратите и по таблото виждаме „криптонит“.

„Работата на всички в Peugeot, участващи в разработването на нашата електрическа мечта, се задвижи по-бързо, отколкото си представяхме. Концептът 508 Peugeot Sport Engineered показва какво е възможно и ни дава тласък за следващите пет години, когато ще продължим електрифицирането на цялата ни гама“ – каза директорът на Peugeot UK Дейвид Пийл.

Френският производител не дава индикации, че 508 Sport Engineered ще достигне до производствена фаза, но ако това се окаже истина, немските компании ще имат сериозен опонент.