Peugeot ще направят 508 Sport Engineered Concept

508 Sport Engineered

Главният изпълнителен директор на Peugeot Жан-Филип Импарато потвърди, че 508 Sport Engineered Concept, представен на автомобилното изложение в Женева, ще стигне до производство.

В отговор на туит от британски журналист, Импарато каза, че спортният седан ще бъде построен. Шефът на Peugeot не казва кога да очакваме производствената версия, или какви промени ще претърпи, но автомобилът ще бъде част от бъдеща гама от електрифицирани превозни средства, фокусирани върху производителността.

Задвижването на концепта идва от двигателя на Peugeot PureTech 200, свързан с електромотор със 110 к.с., който задвижва предните колела. Втори електрически мотор с мощност от 200 к.с. е поставен на задния мост и позволява задвижването да обхване всички колела. Според Peugeot, 508 Sport Engineered Concept достига 100 км/ч. само за 4,3 секунди и продължава до максимална скорост от 250 км/ч. Батерията с 11,8 kWh позволява на седана да се управлява изцяло на ток за 50 км.

Външният дизайн на концепта не се различава драстично от сегашните 508 , така че не трябва да очакваме големи промени. На лице са по-спортни предни и задни брони, лайм зелени елементи и черни джанти. В интериора преобладават черна кожа и алкантара, малко карбон и още малко лайм зелено.

С нетърпение очакваме реализацията на този невероятен концепт, който, сигурни сме, ще е още по-вълнуващ от настоящото 508.