GT X Experimental Concept

По-рано този месец, Opel представи експерименталния GT X Experimental concept.

Проектиран да демонстрира нова посока в дизайна на PSA групата, GTX X Experimental Concept е стилен кросоувър купе, който има покривна линия, подобна на Adam. Независимо от това, концептът се отличава със смел дизайн с тотално нова решетка, която се слива с LED светлините на кросоувъра.

По-долу виждаме триъгълен акцент под емблемата на Opel. Той е препратка към капака чрез изпъкнала централна линия, която продължава до предното стъкло.

Назад виждаме елегантна каросерия и раздути задни калници. Спортният дизайн предполага отварящи се назад задни врати и липса на поддържащи колони.

Те позволяват лесен достъп до четириместния интериор на GT X Experimental Concept, който има минималистичен дизайн. Кабината е до голяма степен опростена, отличаваща се с тънък волан и голям цифров дисплей, който се слива със системата за инфоразвлеченията.

Opel не споделя техническите спецификации, но Autocar и Autoblog.nl съобщават, че концептът ще е електрическо превозно средство с литиево-йонна батерия с 50 кВтч и индуктивна система за зареждане. Мощността се изпраща към неизвестен електрически мотор, който задвижва предните колела.

Освен електрическото задвижване, концептът ще се отличава с по-лека платформа и полуавтономна технология за задвижване.

Решението концептът да е електрически кросоувър не е изненадващо, тъй като Opel очаква 40% от продажбите да са от кросоувъри до 2021 г. Opel провежда и експанзивна електрификация и има за цел да предложи електрическа версия на всеки модел до 2024 г.