Nissan GT-R50 ще се произвежда в лимитирана серия

GT-R50

Nissan искаше да вкара прототипа GT-R50 в производство. Сега той заяви, че ще направи само 50 бройки, всяка от които на цена от 990 000 евро в Европа, преди данъците и допълнителните екстри.

От дизайнерска гледна точка, екстериорът ще остане идентичен с този на концепцията, която за пръв път бе показана на Фестивала на скоростта в „Гудууд“ по-рано тази година. Освен това, клиентите ще могат да определят свои собствени цветови комбинации за екстериора и интериора.

„Реакцията на феновете на Nissan по целия свят – и потенциалните клиенти на GT-R50 – значително надхвърли очакванията ни“, каза директорът на програмата за глобални спортни автомобили на Nissan Боб Лайшли. „Тези 50 автомобила, които празнуват 50-годишнината на GT-R, както и 50-те години на Italdesign, ще продължат да отдават дължимото на инженерното лидерство на Nissan и богатото наследство на спортните автомобили за дълго време.“

Доставките на GT-R50 от Italdesign ще започнат през 2019 г., а последните бройки на колата ще бъдат изпратени през следващата година.

Въз основа на 2018 GT-R Nismo, GT-R50 разполага с отличителна каросерия и специално вътрешно оформление, както и регулиращи се Bilstein амортисьори и Brembo спирачки.

Двигателят е оптимизиран с нови вътрешни компоненти и сега изстрелва 720 к.с. и 780 Nm.

Преди да достигне монтажната линия, автомобилът ще бъде показан в галерията Nissan в Йокохама, Япония, от 7 декември.