Nissan GT-R50 от Italdesign се показа на Goodwood

GT-R

Новият Nissan GTR-50 от Italdesign направи своя световен дебют на Фестивала на скоростта в Goodwood, като ни разкри невероятния си дизайн.

Концептът е сътрудничество между Nissan и Italdesign за 50-годишнината на двете компании. Според слуховете, GTR-50 може да се произведе в ограничени количества от не повече от 50 единици, на цена около 900 000 евро.

Автомобилът е базиран на най-новия GT-R Nismo, но разполага с изцяло нова каросерия и интериорен дизайн от Italdesign. Акцентите включват по-тънките фарове, по-ниска линия на покрива, по-стръмно задно стъкло и двойните плаващи стопове с кухи центрове. Двуцветната боя комбинира Liquid Kinetic Grey с акценти на Energetic Sigma Gold.

Интериорът получава ново табло и разполага с две различни покрития от карбон, както и съответстващи златни детайли и карбонови спортни седалки.

Преработеният 3.8-литров V6 twin-turbo двигател произвежда 710 к.с. при 7100 об/мин. и 780 Nm между 3600 и 5600 об/мин., благодарение на добавянето на по-големи турбокомпресори от GT3 състезателната кола.

„Фестивалът на скоростта“ в Goodwood е идеалното място за представяне на Nissan GT-R50 от Italdesign, съчетавайки мощта и артистичността, за да отпразнува 50 години вдъхновение за мечтите на нашите клиенти“, каза Алфонсо Албаиса, старши вицепрезидент на глобалния дизайн на Nissan.

„Както самият прототип, Гудууд е празненство за дизайна, представянето, малко удовлетворение и много любов към историческото и бъдещото автомобилно творчество. Това е идеалното място да покажете уникално превозно средство, което ще раздвижи въображението на хората, за да мечтаят повече „, добави той.