Nissan и Italdesign създават невероятен GT-R за юбилей

GT-R

Nissan показа GT-R50, създаден заедно с Italdesign. Това е прототип на базата на 2018 GT-R Nismo, построен за отбелязване на 50-годишнината на легендарния японски спортен автомобил и Italdesign.

Тъй като GT-R става на 50, Nissan потърсиха Italdesign, за да създадат уникален GT-R. Italdesign разработи и построи прототипа, който ще дебютира в Европа следващия месец.

Новата каросерия на GT-R50 получава отличителни златни детайли, нов капак, тънки LED фарове, по-ниска с 54 мм. покривна линия, по-стръмно задно стъкло и жестоки двойни задни светлини.

Прототипът е завършен в „Liquid Kinetic Grey“ боя с акценти в „Energetic Sigma Gold“. Джантите са поръчкови 21-инчови.

Кабината също е единствена, а таблото е с нов дизайн, който не включва екран за инфоразвлечение. Централната конзола, таблото и панелите на вратите са в две различни карбонови покрития. Златните детайли съответстват на тези по екстериора, докато за седалките е използвана черна алкантара и черна кожа.

Що се отнася до двигателя, един уникален GT-R трябва да предлага най-доброто. Ръчно сглобеният 3.8-литров турбо V6 е подобрен от NISMO с по-големи GT3 турбокомпресори и по-големи охладители. Коляновият вал, буталата и лагерите са преработени за повече мощ. Разпределителните валове и горивните инжектори също са получили внимание. Резултатът? 710 к.с. при 7100 об/мин и 780 Nm между 3600 и 5600 об/мин.

6-степенната трансмисия с двоен съединител е подсилена, заедно с по-здрави диференциали, които гарантират, че масивната мощност ще се предава безопасно към четирите колела. Окачването използва регулируеми амортисьори Bilstein DampTronic.

„Колко често ще попитате“ Какво ще стане, ако създадем GT-R без ограничения „, а след това наистина го направим?“, каза Алфонсо Албайса, старши вицепрезидент на Nissan за глобалния дизайн. „Това е рядък прозорец във времето, когато се пресичат два големи момента: 50 години Italdesign, оформящи автомобилния свят и 50 години Nissan, създаващ тръпки чрез нашият култов GT-R. Така че, за да отбележим тази конвергенция, Nissan и Italdesign създадоха този единствен по рода си GT-R, за да отбележат 50 години инженерно лидерство. „