Nissan GT-R50 от Italdesign вече е на пистата

GT-R50

Представен за първи път пред публиката на Goodwood Festival of Speed, Nissan GT-R50 вече си има официално видео.

Създаден в сътрудничество с известната италианска дизайнерска къща Italdesign, за да отпразнува 50-годишнината на двете компании, автомобилът бе отведен в Белгия и „пуснат“ на Spa-Francorchamps.

Той не гонеше време или съперници, тъй като единствената цел беше да се демонстрира инженерството, по време на 24-часовото Blancpain GT Series Endurance Cup.

Следващата спирка на автомобила ще бъде на пистата WeatherTech Laguna Seca за Rolex Motorsports Reunion в Монтерей в края на месеца.

Въпреки че е само концепт, GT-R50 от Italdesign все пак може да попадне на монтажната линия. Производителят все още не се е решил, но ако това се случи, производството му вероятно ще бъде ограничено до 50 единици, като всяка от тях ще има начална цена от 900 000 евро в Европа.

Впечатляващият дизайн на GT-R50 трябва да се запази, успоредно с усъвършенствания 3.8-литров V6 двигател с две турбини, който създава 720 к.с. и 780 Nm благодарение на по-големите турбокомпресори и още преработки по мотора.

Освен това уникалната машина е оборудвана с регулируеми амортисьори Bilstein, спирачки Brembo и още разграничаващи я части от обикновения GT-R.