Nissan 370Zki Concept с вериги ще бъде показан в Чикаго

370Zki

Автомобилното шоу в Чикаго стартира следващата седмица, а Nissan пусна първия видео клип на предстоящия концепт 370Zki.

Клипът не разкрива много, но компанията споделя, че концепта се основава на 2018 370Z. Съдейки по името и факта, че се произнася като  „370-Ski“, той вероятно ще бъде оборудван с вериги.

Нищо не е официално все още, но Nissan използва автомобилното шоу в Чикаго през 2016, за да представи Winter Warrior концепти, които се базираха на Rogue, Pathfinder и Murano. Всеки модел бе оборудван с вериги за сняг, както и ревизирано окачване и по-големи арки за колелата. Концептите също така имаха поръчкова боя и други екстри от Nissan, като всесезонни стелки.

2018 Nissan 370Z започва от $ 29,990 и разполага с 3.7-литров V6 двигател, който произвежда 332 к.с. и въртящ момент от 365 Nm. Той може да се свърже с 6-степенна ръчна или 7-степенна автоматична скоростна кутия.

370Z остава в голяма степен непроменен през последните няколко години, но моделът от 2018 получава редица незначителни стилистични промени, включително затъмнени фарове, черни елементи отзад и нови 19-инчови лети джанти. Компанията също така каза, че усещането от шофирането е подобрено чрез „оптимизирана настройка на ускорението и въртящия момент“.

Тези малки актуализации се очаква да продължат в обозримо бъдеще, тъй като последните доклади предполагат, че Z няма да бъде обновен в скоро време.