Nissan ще участва във Formula E от сезон 2018/2019

Nissan ще е най-новият и първият японски производител, който ще вземе участие във Formula E. Това ще се случи от сезон 2018/2019 г.

Концернът ще влезе в електрическите едноместни серии в 5-ия сезон на надпреварата. Тогава ще бъдат представени нови шасита и правила за използване на батериите. Nissan няма да започнат от началото, защото ще се възползват от партньора си Renault. Французите са от самото начало във Formula E и отборът Dams спечели 3 последователни титли с тях. Renault ще вземат участие за последно през сезон 2017/18, като след това ще насочат фокуса си към Formula 1.

Nissan са фирма, богата на иновации в електрическото придвижване, а също имат и традиции в моторспорта. Съвсем не е лишено от логика тяхното бъдеще участие в сериите смята Даниеле Скилачи, отговарящ за продажбите и маркетинга на компанията по света.

Съперничеството във Formula E ще помогне на Nissan да покаже качествените си показатели в технологията на електрическото придвижване. На изложението в Токио те показаха своя популярен изцяло електрически Leaf NISMO.