Nissan ще покаже интересен концепт в Женева

Nissan

Nissan ще представи непоказвана концептуална кола на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. Това беше официално обявено от японския производител, който заяви, че това ще е „изцяло нов” концепт и нищо повече.

Истината е, че никой извън компанията не знае какво точно да очакваме. Но смело можем да предположим, че става въпрос за нов субкомпонентен SUV автомобил, който би могъл да предшества второто поколение Juke. Той се очаква да дебютира по-късно тази година, върху нова платформа и може би с електрическа версия, с което да се изправи срещу Hyundai Kona EV.

Основан на платформата CMF-B на Алианса на Renault-Nissan, новият Juke ще продължи да се задвижва от настоящите двигатели с вътрешно горене на групата. Някои казват, че семейството може да включва 1,0-литров и 1,6-литров бензинови агрегати, а може би и 1,5-литровия дизел. Други смятат, че Juke 2020 ще получи и хибриден вариант, също както и неговият братовчед от Renault, подобно на петото поколение Clio, което беше представено тази година.

Leaf Nismo RC ще отбележи европейската си премиера на автомобилното изложение в Женева. Електрическият състезател ще бъде показан на Стария континент за първи път, откакто бе разкрит пред света на CES през 2019 година.

Nissan също така обещава да направи „редица вълнуващи съобщения“ в други области, като например интелигентна мобилност.