Новото Renault Clio е готово да завладее мини пазара

Clio

Renault ще изпоти Volkswagen Polo, Ford Fiesta и другите хечбеци в B-сегмента с петото поколение Clio.

Екстериорните снимки, пуснати само един ден след тези на интериора, разкриват еволюционен дизайн, който въпреки всичко е напълно нов.

Предният край на автомобила има по-голяма решетка, по-мускулест капак, нова броня и LED фарове с вградени С-образни DRL светлини, които приличат на тези на Megane. Задните светлини също имат C-образна форма, а цялостната форма на Clio е подобрена.

В сравнение с изходящия модел, Clio V е по-къс с 14 мм и купето е понижено с 30 мм, за да се подобри аеродинамиката. Въпреки това, въпреки че е малко по-малка, платформата на CMF-B е позволила да се създаде интелигентна опаковка, която отваря повече пространство за пасажерите. Обемът на багажника се е увеличил с 26 литра, до 391 литра с вдигнати задни седалки и според Renault това е най-големият багажник в сегмента.

Поддържането на интереса до пристигането на новото Clio RS ще бъде RS Line. То замества GT-Line и добавя по-спортен вид на автомобила, с нож като от F1, специална решетка, по-атлетична задница и нови 17-инчови джанти.

Вътре Clio RS Line ще разполага със спортни седалки с подсилени опори, перфориран кожен волан, алуминиеви педали, карбонови елементи и червени акценти.

2020 Clio ще се появи в 10 екстериорни цвята, включително новите Valencia Orange и Celadon Blue, с три пакета за персонализация.

Гамата на двигателите все още не е уточнена, но е много вероятно Renault скоро да разкрие задвижващите механизми, които ще се предлагат при пускането на пазара, както и други, които ще се присъединят към линията по-нататък, като вече обявения хибрид.