Nissan работят по нова Maxima и преработват Sentra

Sentra

Големият дебют на Nissan на автомобилното изложение в Ню Йорк беше Altima 2019, но това не спря компанията да говори за останалите седани.

Говорейки пред Roadshow, вицепрезидентът на Nissan Северна Америка за планирането потвърди, че компанията вече работи върху следващото поколение Sentra и е отбелязала, че това е „вероятно превозното средство, в което имаме най-голяма възможност.“ Майкъл Бънс потвърди, че настоящият модел е леко разочатоващ, затова „имаме много път, за да успеем“.

Ще разберем колко успешни са промените, тъй като Бънс съобщи, че следващото поколение Sentra ще бъде представено през 2019 г. Сегашният модел беше критикуван заради невдъхновяващия и анемичен 1.8-литров 4-цилиндров двигател със 124 к.с. и 169 Nm, Sentra направи изненадващо добре с потребителите. Въпреки това данните показват, че Nissan е продал 218,451 бройки в САЩ за миналата година. Тези цифри не са кой знае колко големи, но не бледнеят в сравнение с продажбите на Honda Civic (377,286) и Toyota Corolla (308,695).

Бънс също така потвърди, че компанията работи върху изцяло нова Maxima. Малко се знае за колата, но вицепрезидентът сподели, че Nissan ще се постарае и ще донесе „нещо по-велико от това, което някога някой си е мислил или представял, че може да бъде Maxima“.

Сегашната Maxima бе представена преди три години с дързък дизайн и един от най-хубавите интериори, които някога са се появили от компанията. Тези промени помогнаха да се увеличат продажбите, но все още са далече от резултатите от изминали години.

Няма информация кога ще бъде представен новият модел, но се надяваме да се вдъхнови от най-новата версия на Altima, която предлага задвижване на четирите колела и 2.0-литров VC-Turbo 4-цилиндров двигател, който произвежда 248 к.с. 369 Nm въртящ момент.