Новият Nissan Altima бе представен на автомобилното изложение в Ню Йорк. Шестата генерация на модела ще се появи на пазара през 2019 година.

Дизайнът на новата Altima е вдъхновен от концепта V-Motion. Той включва V-образна предна решетка, както и доста агресивна форма на фаровете. Въпреки това, промените спрямо пета генерация, не може да се каже, че са грандиозни.

Nissan Altima бе представен с агрегат, който първо видяхме в Infiniti.

Най-важното нещо относно автомобилът е новият агрегат с който ще се предлага, а именно – четирицилндров редови агрегат с турбокомпресор и кубуратура от 2000 кубични сантиметра. За съжаление, той ще се предлага единствено със задвижване само на предната ос. AWD версия също ще има, но тя ще опция само за 2.5-литровия двигател. Все още не е ясно, колко колко конски сили ще крие новата Altimo, но скоро ще разберем.

Както по-рано стана ясно, Nissan Altima ще е третият модел на компанията, който ще ползва полуавтономната система ProPILOT Assist. При определени условия, например на магистрала, системата ще спестява разхода на гориво, подпомагайки постепенното ускоряване и намаляване на скоростта.

Интериорни промени

Един от факторите определящи продажбите на един нов автомобил, определено е интериора и Nissan много добре знаят това. В седана са интегрирани Apple Car Play, Android Auto, както и 8-инчов дисплей с Touch Screen технология. МУлтифункционалният спортен кожен волан, както и дълбоките седалки само подчертават агресивната насоченост, на напръв поглед спокойната кола.