Nissan превърна 370Z в снегомобил

370Zki

Nissan 370Zki изглежда като чудесна коледна играчка.

Показан преди автомобилното шоу в Чикаго, този уникален 370Zki е преработен и превърнат в гигантски снегомобил. Защо? А защо не.

За да създаде 370Zki, Nissan извади задвижването на спортния автомобил, повдигна височината на купето с три инча, създаде специални приставки за задните пружини и постави 3-инчови спейсъри на колелата. Освен това спирачните маркучи и ауспуха са пренасочени, бяха модифицирани и подкалниците на задните колела. С тези промени, инженерите на Nissan успяха да поберат огромни вериги от American Track Truck на задния мост.

Отпред са монтирани чифт огромни ски, благодарение на сходни със задните спейсъри и преработени тампони на двигателя и скоростната кутия. За да се гарантира, че 370Zki може да се справи с всякакъв терен, в предната част има и предпазна плоча.

Двигателят и кутията остават непроменени. По този начин 6-цилиндровият двигател е с мощност от 332 к.с. и се задвижва от 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Очевидно Nissan няма намерение да произвежда 370Zki, но такова превозно средство не е изцяло нова територия за марката. През 2016 г. тя оборудва с вериги за сняг Pathfinder, Murano, и Rogue.