Nissan мъдри дизайна на следващия Z модел

Z

По време на неотдавнашно интервю, старшият вицепрезидент на Nissan за глобалния дизайн, Алфонсо Албаиса, разкри, че понастоящем се работи по изцяло нова Z-кола и че има голям натиск тя да бъде направена.

Макар че от известно време циркулират слухове за замяна на 370Z, това е първият път, когато старши служител на Nissan отбелязва какво означава тази кола за японския автомобилен производител, като същевременно потвърждава, че новият модел е на път да стане реалност.

Говорейки на WhichCar за неговия списък със задачи по отношение на дизайна в Nissan, Албаиса заяви: „Z-колата, о Боже мой. Огромен натиск. Можете да си представите, че съм напълно развълнуван да работя по този въпрос.“

В случай, че не сте запознати с неговата работа, ще ви напомним, че той е този, който проектира Prototype 9 в стилистика от 40-те, за да го представи на Pebble Beach миналата година. Той също така работи върху концепта Infiniti Q Inspiration, представен по-рано тази година в NAIAS.

И все пак работата по наследника на 370Z означава, че трябва да се справяте с огромни очаквания, не само отвътре в компанията, но и от ентусиастите по целия свят. За щастие, Албаиса е наясно с това колко са важни Z-моделите на Nissan.

„Демократизацията на спортния автомобил, незабравимият 240Z“, каза той. „Дори в съвремеието … 300ZX от 1989 г., тази японска простота беше впечатляваща.“

Въпреки че няма официална информация кога можем да очакваме следващото поколение Z, е напълно възможно Nissan да се промъкне по време на автомобилното изложение в Токио през октомври 2019 г. Тогава ще се отбележат 50 години от стартирането на 240Z.