Mitsubishi Evolution може да се появи някога във времето

Evo

Mitsubishi възвърна името Eclipse миналата година, но вместо спортен автомобил го използва на компактен кросоувър и добави „Cross“ накрая.

Това означава, че Evo може да се завърне, макар и не така, колкото бихме очаквали.

Говорейки пред Motor1, управляващият директор за Великобритания Ланс Брадли заяви, че „в момента няма нищо като идея“, когато бе питан за връщането на името Evolution. Той добави, че няма причина в бъдеще името да не се завърне.

„Всичко е възможно – нищо не е решено и нищо не е изключено“, коментира Брадли. „Ако има такъв, вероятно ще се различава от това, което бе в момента. Времето на мощните седани вероятно е изтекло, но доколкото отговаря на идеалите, демонстрирани от Evo, няма причина да не можем да го направим с друг вид превозно средство.“

Какво значи това? Ако трябваше да спекулираме, тогава бихме казали, че Evolution ще мине по същия път като Eclipse, а именно да бъде върнат като нов SUV. Все пак, предвид статута си, Брадли добави, че „това би могло да бъде вариант за по-мощна версия на един от моделите“.

Официалният представител на компанията призна, че базираният на рали автомобил седан е емблематичен автомобил, който има много фенове, които са „много емоционално привързани“, така че оставянето му настрана, а не връщането му под друга форма, може да бъде по-добър вариант.

Mitsubishi прекрати Lancer Evolution в края на 2015 г. с Final Edition. Последната версия бе ограничена до 1600 броя в САЩ, за по-малко от 38 000 долара.

За автомобил, който първоначално е пуснат в производство през 2007 г., Evo X бе доста вълнуващ за гледане и шофиране със своя специфичен екстериор и 2.0-литров турбо агрегат с мощност от 303 к.с. и въртящ момент от 413 Nm. Но това, което наистина го отличаваше, беше зрелищната система за задвижване на всички колела, която позволява да правите неща, които вероятно не бихте могли да постигнете – и да се чувствате сигурни, докато ги правите.

Тъй като името Evo е неразривно свързано с Mitsubishi във WRC и произтичащите от него автомобили, които, освен последния, бяха много дървени отвътре, но се държаха като истински рали автомобили, може би най-добрият ход е този конкретен модел да бъде оставен настрана.