Mercedes GLB 2019 ще е симпатично кубче

GLB

Mercedes започна да сваля камуфлажа от предстоящия GLB компактен кросоувър, който беше забелязан да прави обиколки на Nurburgring.

От това, което виждаме, GLB ще бъде позициониран между по-спортния GLA и по-големия GLC, след пристигането му на пазара.

Квадратната форма на модела ще помогне за подобряване на вътрешното пространство и неговата цялостна практичност, да не говорим, че ще остави пространство за по-спортния GLA.

Новият Mercedes ще се основава на същата архитектура като A-Class и се очаква да предостави място за до седем пътници. През предходните месеци предстоящия модел придоби прякора „мини G-Class„, но като цяло новият SUV изглежда по-скоро като смален GLS.

Очаква се интериорът да има същото оформление като A-Class, което означава двоен екран, съчетаващ инструменталния клъстер и новата MBUX инфоразвлекателна система и добре изглеждащо табло.

Двигателите ще са същите като в A-Class, което означава широк избор от дизелови и бензинови агрегати в Европа. На американските клиенти ще се предлагат само бензинови двигатели, като Mercedes планира и електрифицирана версия. Има съобщения за това, че той ще получи поне две AMG версии под формата на GLB 35 и GLB 45.

Mercedes ще строи новия модел в новата си фабрика в Мексико, съвместна собственост на Daimler и Nissan. Същата фабрика ще произвежда и американския A-Class Sedan. Очаква се Mercedes да разкрие новия GLB към края на годината, като продажбите ще започнат през 2019 г.