mercedes glb

Компактния кросоувър Mercedes GLB ще използва платформата със задвижване на предните колела от CLA. Моделът е вдъхновен от легендарната ръбеста G-класа, но приликата между двата джипа е смехотворна

Мисията на Mercedes GLB или X247, както е известен вътрешнофирмено, е да покрие пазара сред клиентите, търсещи алтернатива на Audi Q3 и BMW X1, като същевременно заема мястото на напусналия гамата GLK.
Както вече казахме малкият всъдеход ще взаимства платформата MFA2, на която се строят A и В-класа, както и CLA и GLA.

mercedes glb 2019
Относно външния вид на бъдещия член на семейство Mercedes трябва да споменем, че той е взаимстван от грандиозната G-класа, споделяйки ръбестите линии и простовати елементи. Също така основната концепция беше продиктувана от прототипа Energ-G Force Concept (показан на снимките), но резултатът отново доказва теорията, че от концептуалните модели се взима едва 10-15 %.
Елементите, които правят впечатление на пръв поглед са издутината за резервната гума на задния капак, издадените калници, предния капак с високо поставени габарити, както и сивите прагове и престилки.

energ g force
Клиентите на Mercedes GLB ще могат да избират само една версия на купето и тя е с 5 врати и до 8 места за сядане.

Двигателната гама ще започва от 3 цилиндров турбо агрегат на Рено и ще стига до AMG 45 версия с 4-цилиндров турбо мотор, произвеждащ 380 к.с.
Когато през следващата година Mercedes GLB влезе в продажба, неговата цена ще стартира от $ 35 000, позволяваща му да заеме пазара между моделите GLA и GLC.