Преди 13 години на пазара се появи първият CLS. През 2012 година Mercedes изкараха и второто поколение, а днес бе официалният дебют и на третата генерация.

Безкрайните спекулации относно визията на новият CLS най-накрая ще приключат. Преди броени часове Mercedes официално представиха четиривратото купе. Още първата генерация на модела наподобяваше със своята агресия вида на акула. Скосената задница, както и формата на фаровете на новият CLS още повече доближават външният му вид до този на хищната риба. Гледайки автомобила отстрани, благодарение на формата на прозорците, колата изглежда повече спортно, отколкото като на типично луксозно возило. Вече споменахме фаровете, но няма как да отбележим напълно новата форма за компанията, както и съвсем различните дневни светлини.

Първоначално Mercedes CLS ще се предлага с два агрегата. Първият е 3-литров бензинов агрегат с турбокомпресор и електрически мотор, позициониран между двигателя и скоростната кутия. Съвместната работа на двата двигателя генерира 362 к.с. Екземплярите оборудвани в тази конфигурация ще носят наименованието CLS 450. По-голямата изненада е, че още при дебюта на купето бе представена и негова AMG версия – CLS 53 AMG с 429 к.с, за който може да научите повече – ТУК. По желание на клиента колата може да бъде поръчана и с 4-Matic система или със задвижване единствено на задния мост.

Въпреки спортната визия на CLS-а, щом погледнем интериора нещата изглеждат наистина свръх луксозни. За разлика от E-класата, на която е базирана колата интериора е по-модернизиран. Таблото е извито около централната конзола, а мултимедията и километража отново са слети в един огромен дисплей. Седалките са едновременно спортни и луксозни, каквото е и цялостна визия на автомобила. Както вече стана стандартно за по-големите модели на марката, цялото табло е обвито в LED светлини подобно на вентилационните отвори. Все още не са известни всички екстри с които ще разполага CLS-а, но е ясно, че обдухване на салона, масаж, както и автономните технологии няма да са му чужди.

Все още не е ясно, кога Mercedes ще пуснат в продажба новия CLS, но това ще се случи през 2019 година. Той успешно съчетава лукс, комфорт и спорт в едно. Колата е перфектна, както за някой бизнесмен, така и за младеж, който ще търси адреналина и забавата.