Mercedes – ще въведат нова AMG линия – AMG 53. Гамата ще стои под флагмана AMG 63 и ще разполага с хибриден двигател.

Първият модел, който ще се оборудва с новия агрегат е CLS 53 AMG. Дебютът на автомобила ще бъде на днешното автомобилно изложение в Лос Анджелис. Той ще използва 3-литровият, шест цилиндров агрегат от AMG 43, заедно с електрически мотор от 50 киловата. Резултатът от съвместната работа на бензиновия и електрическия двигател е цели 429 конски сили.

Изпълнителният директор на AMG – Тобиас Моерс намекна, че от компанията планират и появата на Mercedes E 53 AMG. Въпреки че на пръв поглед разликата в конските сили между новият спортист и емблематичното 63 AMG е сравнително голяма, то благодарение на въртящият момент и електрическият мотор представянето на хибрида няма да е много по-слабо.

Очаква се новият CLS да разполага и с регенерираща спирачна технология. По този начин ще се спомогне зарежденето на литиево-йонните батерии в движение. Това обаче, не е новост, тъй като технологията вече се използва и от други модели на Mercedes.

Ясно е, че автомобилната индустрия върви силно към коли задвижвани от електричество, така че се радваме, когато се появи нещо агресивно и бързо, тъй като за нас шофирането не е просто начин да стигнем от „точка А“ до „точка Б“.