Mercedes-Benz GLS 2020 се появи официално

GLS

Mercedes-Benz GLS официално се разкри на автосалона в Ню Йорк.

Съперникът на BMW X7 прилича на по-голям GLE, което всъщност е точно така. Той споделя много компоненти с луксозния SUV от среден клас. Това е най-големият и най-луксозният модел, който някога е излизал от Щутгарт.

В действителност, GLS 2020 надминава своя предшественик по размери, тъй като той е със 77 мм по-дълъг и 22 мм по-широк. Най-важното е, че той има по-дълго междуосие от 60 мм, което достига 3,137 мм. Това означава, че моделът предлага повече пространство, особено на втория и третия ред.

Просторна кабина с до седем места и 2400 литра товарен обем

Всичките три реда седалки са напълно електрически регулируеми и предлагат на пътниците „голямо пространство и изключителен комфорт за сядане“, според автопроизводителя. Когато не са необходими, седалките от третия ред могат да се приберат в пода, за да се увеличи обемът на багажника. Седалките от втория ред само се сгъват.

При сгънати седалки, товарният капацитет се разширява до грандиозните 2400 литра. Освен стандартното оформление със седем места, Mercedes-Benz предлага и GLS като шестместен с две луксозни индивидуални задни седалки на втория ред. Тази опция е първа за модела.

Ще видим нов GLS 580 4Matic с 482 к.с. и електрифициран V8 агрегат

На изложението в Ню Йорк GLS отбеляза световната си премиера с GLS 580 4Matic. Необичайният модел включва 4.0-литров V8 двигател с 48-волтова система EQ Boost с вграден стартер-генератор. Моторът осигурява 489 к.с. и 700 Nm въртящ момент, като електрическата система добавя още 250 Nm и 22 к.с., достъпни чрез EQ Boost за кратки периоди.

Гамата ще включва и 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. GLS 450 4Matic разполага с електрифициран 3.0-литров 6-цилиндров агрегат, който осигурява 362 к.с. и 500 Nm въртящ момент. Той ползва същата EQ Boost 48-волтова система с вграден стартер-генератор. Този вариант обаче няма да се предлага в Европейския съюз.

Европа, Русия и други пазари ще получат два 2.9-литрови 6-цилиндрови дизела – GLS 350 d 4Matic и GLS 400 d 4Matic. Първият произвежда 282 к.с. и 600 Nm, докато вторият осигурява 325 к.с. и 700 Nm. Всички двигатели, предлагани в GLS, са оборудвани стандартно с 9G-Tronic 9-степенна автоматична трансмисия и 4Matic задвижване на всички колела. Няма информация за AMG или Maybach версии, но те ще пристигнат по-късно с 8- или 12-цилиндрово сърце.

Задвижването на четирите колела ще се подпомага от електронно контролиран многодисков съединител, който позволява променливо прехвърляне на въртящия момент между осите. Mercedes предлага и опция за трансфер на въртящия момент с редуктор, специално проектиран за офроуд приключения.

Дори и извън пътя, опционалното електрическо активно окачване E-Active Body Control предлага „изключителен комфорт, гъвкаво управление и способности за офроуд”. Стандартното окачване е Airmatic въздушно окачване с адаптивна система.

GLS предлага върха на най-новите технологии, включително инфоразвлекателната система MBUX с два големи 12.3-инчови екрана, head-up дисплей, MBUX система с два 11.6-инчови екрана за пътниците отзад и пълен контрол от задните седалки (отделен 7- инчов Android таблет, който контролира всички MBUX функции от задните седалки).

Новите системи за подпомагане на шофирането включват асистент за разстояние DISTRONIC, активна Stop-and-Go помощ, асистент за маневриране с ремарке и др. Изцяло новият GLS ще пристигне в САЩ и Европа в края на годината.