GLE

Миналия месец Mercedes-Benz стартира съвсем новия GLE, който е проектиран от нулата и заменя фейслифт версията на стария вече ML.

Развитието на конкурента на BMW X5, Volvo XC90 и Audi Q7 продължава, тъй като се очакват още негови версии.

Един от тях е plug-in хибрид, който ще пристигне през втората половина на 2019 г. с електрически пробег от 100 километра.

„Сега сме в поколението, което преминава от 30 км пробег до 50 километра“ каза шефът на развойната дейност на Mercedes-Benz, Ола Калениус. „GLE ще бъде първата кола с диапазон от 100 километра в plug-in хибрид според цикъла на WLTP“, добави той.

Ние сме на по-малко от година от новия GLE plug-in хибрид, но Калениус не иска да разкрие нищо повече за задвижващия механизъм. Той заяви, че „ние не го казахме, но ще видите скоро“, когато бе запитан дали моделът ще получи дизелов агрегат.

GLE PHEV 2020 е един от автомобилите, които ще помогнат на Daimler да постигне целите си за емисии. Това е част от плана на германския автомобилен производител за електрифициране на всяка кола в техния състав, от A-Class до S-Class, с предлагането на леки хибриди, PHEV хибриди и изцяло електрически модели.