Mercedes-Benz GLB 2020 ще е практичен и удобен

GLB

Дългоочакваният Mercedes-Benz GLB 2020 току-що стартира като най-новото попълнение в огромния автомобилен парк на немския производител.

Както подсказва името му, Mercedes-Benz GLB се вписва между GLA и GLC. SUV-ът ще идва и като 7-местен, но Mercedes все още говори за автомобила като част от „глобалното компактно семейство автомобили“.

Говорейки за седем места, клиентите могат да изберат две подвижни индивидуални седалки, инсталирани като трети ред. Автомобилът разполага и с въздушни възглавници на страничните прозорци за пътниците от третия ред, както и два държача за напитки между задните седалки и редица отделения за съхранение, които включват USB-C портове. Ако клиентите не се нуждаят от седем места, те могат да закупят GLB като 5-местен и включва седалки с регулиране на наклона на облегалката.

Както очаквахме, външният дизайн на GLB е почти идентичен с концепта. Следователно, има изразен преден край с квадратни фарове и различен дизайн на решетката и бронята в зависимост от варианта. GLB е стандартно оборудван и с две релси на покрива. Моделът идва с доста агресивна странична линия и различно оформление на праговете. Клиентите могат да се възползват от LED фарове, както и LED фарове за мъгла.

GLB е оборудван с някои от най-новите технологии в кокпита. Например, системата за инфоразвлечение MBUX, представена за първи път в новата A-Class и се предлага стандартно с чифт големи екрани. Освен това, Mercedes-Benz е взел всички усъвършенствани системи за подпомагане на шофирането от S-Class и ги поставя директно GLB. Следователно, моделът може да се управлява частично автономно в определени ситуации. Други важни системи са активно подпомагане на управлението, асистент за активна смяна на платно и активен паркинг асистент с парктроник.

Налична е и постоянната система за задвижване на всички колела на Mercedes-Benz 4MATIC с различно разпределение на въртящия момент. Тя идва в комбинация с настройки за Eco, Comfort, Sport и Off-Road, разпределяйки мощта между предната и задна оси.