Mercedes-Benz EQC вече се тества

EQC

За разлика от някои от шумните V8-маци на AMG, Mercedes EQC не пречеше на дивата природа в планината Шварцвалд, където наскоро беше тестван.

Изцяло електрическият SUV, част от новата марка EQ на Mercedes ще дойде в близко бъдеще, за да се изправи срещу Jaguar I-Pace и Tesla Model X.

До този момент Mercedes-Benz е създал около 200 прототипа на EQC. Повечето от тях бяха подложени на различни тестови условия по целия свят, от екстремни минусови температури до горещини в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

По време на тестовете, инженерите на компанията обърнаха специално внимание на някои от критичните компоненти на SUV-а с нулеви емисии, включително електрическото задвижване и батерията. Те също така трябваше да се уверят, че климатикът функционира правилно и че контактът за зареждане не се засяга от външни влияния.

Независимо че пусна няколко неофициални снимки, Mercedes все още не е свалил камуфлажа от EQC. Въпреки това, дизайнът му е по-конвенционален спрямо концепцията Generation EQ, която извести производствената версия преди две години.

Информация, която циркулира относно задвижването говори за 408 к.с., вероятно произведени от два електрически мотора, задвижвани от батерия, която трябва да му позволи пробег от 500 км. между зарежданията.

Mercedes-Benz се очаква да пусне EQC през септември.