Mercedes-Benz EQ Silver Arrow комбинира минало и бъдеще

EQ Silver Arrow

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow е толкова секси автомобил, че не можем да спрем да го гледаме. Представена по време на Седмицата на автомобилите в Monterey, той е създаден, почитайки рекордьпра Mercedes W125 от 1937 година.

Кръстен от главния дизайнер на Mercedes-Benz Гордън Вагенер EQ Silver Arrow, той олицетворява философията в дизайна на фирмата „Sensual Purity“ и осигурява място само за един човек.

Цялото купе на автомобила е изработено от карбон и е дълго5,3 метра. Цветът е наречен Alubeam Silver. Отпред забелязваме тънка линия, свързваща двата фара, както и осветено EQ лого. Острани имаме още една светеща лента, която се простира по дължината на страничните прагове, където се намира друго EQ лого.

Други интригуващи дизайнерски елементи по автомобила включват капаци на колелата, които покриват само половината от тях, голямо задно крило подобно на Mercedes-AMG Project One и голяма перка на акула, простираща се от кокпита назад.

Вътре кафява кожа украсява седалката и волана, а шлифованите алуминиеви и орехови акценти придават на автомобила стил и изтънченост. Освен това, EQ Silver Arrow Concept включва екран директно пред шофьора и може да показва множество функции, включително опция за виртуално състезание, което показва „призрачен“ автомобил, срещу който можете да се състезавате.

Mercedes-Benz също така включва и екран на волана, където шофьорът може да избере режими на шофиране Comfort, Sport и Sport +. В опит да дадат на автомобила известна емоция, шофьорите могат да изберат колата да звучи като болид от Формула 1 или Mercedes-AMG V8.

В случай, че не сте предполагали, EQ Silver Arrow се задвижва от изцяло електрическо задвижване. То се състои от батерия от 80 кВтч и електрически мотори, осигуряващи комбинирани 750 к.с. Това ще позволи брутално ускоряване и пробег до 400 километра.