Mercedes-Benz A-Class Sedan в ценова война с CLA освен всичко друго

A-Class Sedan

Mercedes-Benz A-Class Sedan скоро ще се появи на пазара. Той ще е съвсем малко по-евтин от CLA, който също стъпи скоро на голямата сцена.

A-Class Sedan ще се появи в САЩ с модела A 220. Този вариант е задвижван от 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, произвеждащ 188 к.с. със 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

За $ 32,500, купувачите могат да се насладят на този базов модел с усъвършенстваната мултимедийна MBUX система, чиято премиера беше миналата година. Тази нова система включва Apple CarPlay, Android Auto, 7,0-инчов цифров инструментален клъстер и 7,0-инчов мултимедиен дисплей. Моделът A 220 е стандартно оборудван с панорамен покрив, 17-инчови джанти и LED фарове и задни светлини.

Вторият модел на A-Class ще е A 220 4MATIC. Както подсказва името, този вариант е почти идентичен с A 220, но включва система за задвижване на всички колела. Цената за този вариант започва от $ 34,500.

Както моделите A 220, така и A 220 4MATIC се предлагат с функции за безопасност като Active Brake Assist, Crosswind Assist и адаптивна технология за спиране, която включва помощ при стартиране от наклон и функция HOLD. Дистроник асистент с адаптиране на скоростта, Асистент за активно управление и други технологии за подпомагане на водача са допълнителните екстри.

По отношение на конкурентите на A-Class Sedan, Audi A3 Sedan 2019 година също започва от 32 500 долара. Все пак Mercedes-ът е година по-нов.