Новият Mercedes CLA Coupe е по-спортен отвсякога

CLA

Mercedes официално разкри изцяло новия CLA Coupe на шоуто за потребителска електроника CES в Лас Вегас, както бяха обещали.

Новото компактно купе с четири врати е с дължина 4688мм и ширина 1830мм, което го прави с 48мм по-дълъг и 53мм по-широк от своя предшественик, а междуосието е с 30 мм повече. Както можете да очаквате, по-големият размер на новия модел осигурява по-просторен интериор.

Второто поколение CLA дебютира в Лас Вегас под формата на CLA 250, което означава, че е задвижван от 2.0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и разполага с 222 к.с. и 225 Nm въртящ момент. В съчетание с това имаме и 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

Mercedes не уточни останалата част от гамата, като само сподели, че ще включва повечето от предлаганите двигатели в A-Class, както и избор между ръчни и автоматични трансмисии и опцията 4Matic за задвижване на всички колела.

Динамиката е значително подобрена в новия купе седан. По-голямата широчина и по-ниския център на тежестта правят модела най-привлекателни член на компактния сегмент на марката.

Моделите като CLA 250 ще се предлагат с мултилинк задно окачване за намаляване на шума и вибрациите, по-здрава стабилизираща щанга за намаляване наклона на каросерията и опционални адаптивни амортисьори.

Mercedes работи усилено върху аеродинамиката на новия CLA и го прави възможно най-обтекаем. Крайният резултат е коефициент на съпротивление 0,23. Това е немалък успех, въпреки че предишната версия имаше 0.22. Все пак новият модел има по-голяма предница.

Както се очакваше, новото CLA споделя един и същи интериор с A-Class, включвайки най-новата система за инфоразвлечение MBUX с двоен дисплей и усъвършенствана функция за гласово управление „Hey Mercedes“.

Що се отнася до активна безопасност, списъкът е доста дълъг; Новият Mercedes CLA възприема много от системите, които първоначално дебютираха в S-Class, включително полуавтономна функция, активна аварийна спирачка, активен помощник за смяна на лентата, активен асистент при спиране и още много други.

Продажбите на новия Mercedes ще започнат през май в Европа.