Mercedes-AMG GT Black Series вече тества на „Ринга“

Black Series

Mercedes-AMG GT R Pro влезе в производство миналия месец, но феновете, които търсят нещо още по-екстремно, няма да останат разочаровани.

Разбира се, говорим за дългоочакваният Mercedes-AMG GT Black Series, който ще бъде върха в спортната гама на компанията. Mercedes говори за модела от години, но вече е близо до производство, тъй като шпионски фотографи заснеха прототип на Nurburgring.

Моделът споделя много прилики с GT R Pro, но и различията са значителни. Започвайки отпред, Black Series има уникални канарди, които преминават през въздухозаборниците и стигат до решетката Panamericana. Моделът има и по-изразени подпори за предния лип.

Забелязваме и допълнителни канарди над предните вентилационни отвори. Моделът има и уникални странични прагове, които са по-аеродинамични от тези на GT R Pro. Предните и задните спирачни апарати също изглеждат по-големи и са решени в бронзово.

Black Series

Задната част на прототипа до голяма степен се припокрива с GT R Pro, като изключим липсващите странични перки и недовършената изпускателна система. Макар че очевидно не е готов, моделът няма да се различава много от това, което виждаме, когато се появи.

Мощността ще бъде осигурена от 4-литров twin-turbo V8 двигател. Няма яснота относно цифрите на Black Series, но трябва да бъде по-мощен от GT R Pro, който има 577 к.с. и 700 Nm въртящ момент. Също така вероятно ще бъде и по-мощен от купето с четири врати GT 63 S, което изкарва 630 к.с. и 900 Nm въртящ момент.

Независимо от крайния резултат, изпълнителният директор на Mercedes-AMG Тобиас Мьорс каза, че GT Black Series ще стартира през 2020 година.