Mercedes-AMG GT 4 изглежда зашеметяващо

AMG GT 4

Новият Mercedes-AMG GT 4 с четири врати е вдъхновяващ. Той не е толкова спортен като версията с 2 врати, която е истински суперавтомобил, но обещава да забавлява шофьора повече от CLS или E-Class.

Може да се каже, че моделът има криза на идентичността, но според Mercedes основната му цел е да „направи препратка директно към легендарните SLS и AMG GT модели“, превръщайки се в първата истинска 4-врата спортна кола на марката.

Автомобилът беше представен в Женева миналия месец, като се похвали с решетка Panamericana, прозорци без рамки, регулируем заден спойлер и елегантни LED задни светлини. Отвътре получавате чифт 12,3-инчови цифрови дисплеи и централна конзола с цветни бутони – отново иновация за AMG.

Този конкретен модел, заснет съвсем наскоро Нюрбург, ни предлага страхотен поглед към неговата много агресивна външност, като също така разкрива, че той е или моделът 63 4Matic +, или 63 S 4Matic +, въпреки липсата на емблеми.

Това, което издава неговия дух, е дизайнът на задната броня, в която се намират големи правоъгълни изпускателни тръби, за разлика от кръглите, които бихте могли да намерите в базовия модел GT 53 – този, който се задвижва от 435 к.с. чрез plug-in хибридна двигателна система.

Що се отнася до версиите 63 и 63 S, първият е с 585 к.с. и 800 Nm въртящ момент, а вторият разполага със 639 к.с и 900 Nm въртящ момент. Най-доброто, на което е способна „S“ версията е ускорение до 100 км/ч. за 3.2 секунди, преди да достигне 315 км/ч.