Mercedes-AMG GLE 63 разкри още от себе си

GLE 63

Новият GLE на Mercedes ще се добави към списъка от ултра бързи SUV-ове като Porsche Cayenne Turbo, BMW X5 M или Range Rover Sport SVR. AMG 63 и 63 S версиите ще се присъединят към 53, задвижван от 3.0-литров 6-цилиндров турбо двигател , с мощност от 435 к.с. и въртящ момент 520 Nm.

Освен решетката Panamericana, GLE 63 се отличава с нови фарове и елегантни, хоризонтални задни светлини. Моделът обаче остава с почти същите линии на профила като стария, независимо дали гледаме AMG версията.

Разбира се, малките разлики като нови огледала, нови дръжки на вратите и променения трети страничен прозорец не спомагат за идентичния дизайн с предишното поколение. Начинът, по който А-колоната се слива с предния капак също е същия.

Тъй като старият GLE 63 е основно актуализирана версия на ML 63, значително по-модерният интериор на новия модел определено е нещо, което трябва да оценим.

Предишни шпионски изображения показаха дебел волан, правоъгълни въздушни отвори, кожени дръжки и разбира се, 12,3-инчовите цифров инструментален клъстер и инфоразвлекателна система, захранвани от операционната система MBUX.

Относно безопасността очакваме системи като Drive Pilot, Active Brake и Evasive Steering Assistance. Междувременно може да бъде предложен и дистанционен паркинг пилот, който помага на бъдещите собственици на GLE 63 да паркират своя SUV, без дори да се налага да са в него.

Тъй като сегашният GLE 63 S достига 100 км/ч. за 4.1 секунди с 577 конски сили, по-новия модел трябва да е в състояние да постигне същата скорост за по-малко от 4 секунди.

Mercedes-AMG GLE 63 вероятно ще бъде задвижван от 4.0-литровия V8 на E63, доставящ 571 к.с. и въртящ момент от 750 Nm, докато GLE 63 S трябва да предложи 612 к.с. и въртящ момент от 850 Nm с помощта на 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Изцяло новият GLE 2019 трябва да бъде представен до края на годината, а AMG може да ни зарадват следващата година, въпреки че дебютът в Париж е доста вероятен.