Mercedes-AMG GLE 53 Coupe вече тества успешно

GLE

След като новият Mercedes GLE вече тук, е само въпрос на време да видим версията GLE Coupe 2020 без камуфлаж.

Това обаче тук не е просто обикновен GLE Coupe. Поглед отблизо в задната част разкрива четири обли накрайника на изпускателните тръби, което на свой ред показва, че имаме работа AMG 53. Ако това беше по-мощната AMG версия, щеше да има четири квадратно оформени ауспуха.

Настоящият GLE Coupe е малко дебел и заслужава да се отбележи, че изцяло новият модел изглежда по-загладен, независимо от масивната решетка, предните и задните спойлери на AMG и спортния дифузьор.

Също така моделът предлага приличен поглед към задните светлини, които приличат на тези на изцяло новия GLE, въпреки че не бихме се обзаложили, че общата форма ще е една и съща.

Що се отнася до интериора, очакваме да видим същата конструкция, както при обикновения GLE, което означава двоен екран, четири вентилационни отвора, дръжки на централната конзола и най-съвременни технологии, материали и софтуер на Mercedes.

Тъй като това е версията AMG 53, тя трябва да бъде задвижвана от 3.0-литров 6-цилиндров бензинов двигател с две турбини, произвеждащ 435 к.с. и въртящ момент от 520 Nm.

След като стартира, което предполагаме, че ще се случи някъде следващата година, моделът ще трябва да се изправи с бързите версии на следващото BMW X6 (идващ следващата година), както и Audi Q8.