Audi SQ8 ще идва с бензинов и дизелов агрегат

SQ8

Най-накрая Audi има премиум SUV Coupe. Q8 ще си съперничи с BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe, а също така се планират и по-мощни версии.

Един от тях е SQ8, който се очаква през декември. Autocar съобщава, че автомобилната компания ще пусне модела с две задвижвания, бензинов и дизелов двигател в зависимост от пазара, където се продава.

След скандала „Дизелгейт“, едва ли ще видим дизел в Съединените щати, където клиентите предпочитат бензиновите агрегати. Вероятно ще видим 3.0-литров V6 TFSI двигател, с електрически компресор и класически турбокомпресор.

Що се отнася до дизела, той трябва да се предлага в Европа, вероятно с 4.0-литров V8 TDI двигател, което произвежда 435 к.с. и 900 Nm въртящ момент. Тази рецепта вече се използва в Audi SQ7, който се нуждае от 4.8 секунди за спринт до 100км/ч. и достига максимална скорост от 250 км/ч.

Наскоро бе заснет прототип на предстоящото Audi SQ8. Автомобилът се предлага с по-агресивно оформени брони, четири накрайника и понижено окачване, заедно с по-големи джанти.

Отвътре SQ8 ще разполага със спортни седалки, скосен отдолу волан и различни актуализации на тапицерията.

След като Audi влезе в новата ниша, те биха могли да разширят своя състав, до конкурент на Range Rover, с възможно Q9. Британското списание смята, че такъв автомобил „се разглежда“.