Mercedes AMG E63 S е чудовищно мощна немска машина гарнирана с огромна доза лукс и изтънченост.

В модел 2018 седанът е снабден с 4.0 литров турбокомпресорен V8 развиващ 603 к.с. Със същия се задвижва и комби версията, което я превръща в почти най-мощната семейна кола на планетата, но за нея по-подробно сме писали тук. Въпросът днес е – колко вдига? Ами… 302 км/ч.

Този път не назоваваме данни прочетени от брошурата. В статията ще намерите видео материал, който нашумя доста през днешния ден. В него YouTuber с никнейм AutoTopNL по един или друг начин се е сдобил с ключове за матов Mercedes AMG E63 и съвсем скоро след началото на клипа, колата е на прав участък от магистрала, педала на газта докосва пода, а същото се случва между стрелката на километража и цифрата 302. Ок, излъгахме – километражът няма стрелки, а два огромни LED дисплея и за да бъде още по-точно изчислението, г-н AutoTopNL допълнително използва GPS приложение на телефона си.

Но да не забравяме, че това дори не е спортна кола. AMG E63 S е луксозен автомобил достатъчно просторен, че да пътуват 5 възрастни човека с багаж. Същевременно Mercedes-ът, както всяко уважаващо себе си немско МПС, се държи доста стабилно във високите скорости, това определено е от полза, когато сте решили да разберете каква скорост ще развие колата на обществен път.

AutoTopNL, чакаме видео и със S63 AMG 2018.