E63 estate

Новият Mercedes E63 AMG Estate е шампион сред комбитата, ускорявайки от 0 до 100 км/ч за 3.5 сек.

Буквално вчера ви преставихме новото поколение на BMW 5 серия комби, а ето че днес имаме удоволствието да видим снимки и информация за неговия конкурент в класа на комбитата – E63 AMG Estate. Той се нарежда на първо място сред най-бързите немски комбита, като е със само секунда по-бавен от своя еквивалент в седан форма. Avant версията на Audi RS6 пък заема второто място при семейните бегачки с 3.7 секунди от 0 до 100 км/ч.
mercedes amg e63

Използвайки 4.0- литровият битурбо V8 от версията седан, стандартният E63 4Matic +  разполага с 563 к.с. и умопомрачаващите 748 нМ въртящ момент. Флагманът на модела, обаче ще бъде E63 S 4Matic+ , който има увеличено налягане в турбините и някои други мерудийки под капака, които му дават 603 к.с. и 848 нМ.
mercedes amg e63 estate

От Mercedes-AMG са помислили и за околната среда, въпреки шокиращите характеристики на модела. Когато преминете на режим „Comfort“, 4 цилиндъра се деактивират между 1000 и 3250 об/мин с цел намаляне на вредните емисии и по-нисък разход при градско шофиране.
Подобно на другите AMG модели и тук разполагате с далеч не толкова икономичните режими Sport, Sport Plus, Individual, а при S 4Matic имате и настройка Race, с която да се забавлявате на пистата.
mercedes amg e63 estate kombi

За пренасянето на мощността от двигателя до колелата на E63 Estatе ще се грижи 9-степенната автоматична трансмисия SpeedShift MCT. От името и може да разберете, че говорим за нещо, което ще превключва бързо и следователно върви с пера на волана за смяна на предавки. Съединителят е тип „wet start-off clutch“, за който се гарантира по-голямо дълголетие и ефективност, тъй като се охлажда от маслото в картера.
mercedes e63 kombi

Mercedes E63 4Matic+ ще разполага с механичен блокаж на диференциала, a S-версията с по-бързодействащ електронен. За първи път 4х4 системата ще предлага напълно променливо разпределение на мощността между предния и задния мост.
mercedes amg

Въпреки задвижването на четирите колела AMG е подготвил изненада за феновете…
„Drift“ режим ще може да се активира от перата зад волана при S 4Matic+. Той ще насочва конските сили към задните колела докато водача не го изключи… или не унищожи гумите.

Продажбите на Mercedes E63 AMG Estate ще стартират през април, след глобалния му дебют в Женева. В Англия ще се предлагат двете версии на цени:
E63 4Matic+ Estate – 80 000 паунда
Е63 S 4Matic+ Estate – 90 000 паунда