Mercedes-AMG се насочва към хибридизация

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG потвърди, че всички превозни средства след време ще бъдат предлагани с хибридни двигатели.

Модели като Mercedes-AMG CLS 53, E53 и новият GLE 53 вече разполагат с меки хибридни двигатели, които включват 6-цилиндров двигател с 48-волтовия стартер генератор, който произвежда 22 к.с. и 249 Nm.

Тези модели са по-икономични, отколкото техните версии само с конвенционален двигател, но ръководителят на Mercedes за емисиите Франк Овермайер признава, че те не са част от дългосрочната стратегия на компанията.

„Всички автомобили на AMG ще се предлагат в бъдеще като plug-in хибриди. Лекият хибрид не е стратегията на AMG, защото икономиите от емисии са твърде малки ”, каза той.

Mercedes-AMG

Autocar съобщава, че бъдещите Mercedes-AMG хибриди ще бъдат оборудвани с третото поколение PHEV система на производителя, която вече се предлага във версии на C-Class, E-Class, and S-Class. Това включва електромотор с мощност от 121 к.с. и въртящ момент от 440 Nm, предлагайки изцяло електрически пробег от 50 км.

Спортното подразделение ще кръсти тази система EQ Power +, когато се използва в нейните модели, но най-вероятно тя ще има по-голяма мощност и по-малък пробег от обикновените модели на Mercedes-Benz.

Ако Mercedes-AMG добави този електрически мотор към съществуващите си модели, ще видим някои изключително бързи превозни средства. Представете си един бъдещ A45 хибрид с 4-цилиндров двигател с мощност от 400 к.с. и електрически мотор с мощност 121 к.с. Ако това не е достатъчно, може би Mercedes-AMG G63 с 585 к.с. и 121 допълнителни електрически кончета?