Mercedes 300SL Gullwing от 1956 г. е истинско автомобилно съвършенство

300SL

Малко автомобили са достигнали статуса на Mercedes 300SL Gullwing, който за мнозина се смята за първия истински супер автомобил в света.

Този конкретен пример е един от 308-те произведени през 1956 г. и е завършен в графитено сиво в комбинация от светло сив интериор. Това го прави още по-скъп днес. Автомобилът всъщност е собственост на дилъра Bring A Trailer, но вече се предлага на онлайн търг.

Инжекционният 3.0-литров 6-цилиндров агрегат наскоро получава цялостно обновяване и автомобилът почти не е каран след това. Според Mercedes, двигателят произвежда 215 к.с., което означава, че Gullwing е в състояние да достигне скорост до 260 км/ч.

300SL

Всъщност класическият Mercedes претърпява пълен механичен ремонт, който включва радиатор и маслен охладител, нови термостати, нови горивни и маслени проводи, обновени спирачки и механизъм за превключване на скорости.

Интериорът е реставриран с нова кожа по седалките, таблото и страничните панели, както и нова тапицерия по панелите на вратите и тавана. Фабричният Nardi дървен волан се отличава с желания механизъм за по-лесно влизане / излизане.

Този доста красив Mercedes 300SL Gullwing е почти непокътнат от времето и със сигурност е в отлично състояние. Километражът показва едва 52 000 изминати километра.

Този 300SL със сигурност ще надмине цена от 1 милион долара. За съжаление или не, такава е цената на такава класика, особено в такова състояние.