Mercedes искaт да представят 10 plug-in хибрида до края на годината

Mercedes

2019 г. определено се очертава като динамична за Mercedes, тъй като марката се подготвя за пускането на 10 EQ модела до края на годината.

Модели като C-Class, E-Class и S-Class вече се предлагат с електрическо задвижване, като при първите две, то е комбинирано с бензинови и дизелови двигатели.

Германският производител ще разшири своята гама хибридни модели с GLC и GLE SUV, както и PHEV версията на A-Class, която ще комбинира 1.3-литровия 4-цилиндров турбо бензин с електромотор с 90 к.с. Същото задвижване ще видим и в B-Class и предстоящия GLB SUV.

Mercedes планира електрифициране на цялата си гама до 2022 г. Моделите ще бъдат разделени в три отделни категории: EQ Boost 48V меки хибриди, EQ Power plug-in хибриди и изцяло електрическите EQ модели.

Plug-in хибридите са важни за Mercedes, тъй като те ще помогнат на клиентите да видят предимствата на напълно електрическия автомобил, като могат да пътуват само на ток за кратки пътувания.

Клаус Елерсs, стратегическият шеф на Mercedes, казва, че несигурността относно скоростта на навлизането на електромобилите на пазара означава, че тези двигатели с вътрешно горене все още ще играят важна роля в бъдеще.

Mercedes очаква електрическите превозни средства и PHEV хибридите да заемат заедно около 40% от общите продажби до 2025 г. В зависимост от скоростта на възприемане на електромобилите, германският производител смята, че изцяло електрическите модели ще са между 15 и 25% от общите продажби на марката.

Mercedes