McLaren 720S Spider ще се покаже на 8-ми декември

720S Spider

McLaren обяви датата за разкриването на 720S Spider, което ще направи световния си дебют онлайн на 8 декември.

Отворената версия на McLaren 720S ще стане вторият нов модел на марката в рамките на бизнес плана на компанията Track25, след разкриването Speedtail миналия месец. Новият 720S Spider ще се присъедини към 570S Spider в кабрио гамата на McLaren и се очаква да има сгъваем твърд покрив, точно като малкия си брат.

Отрязването на покрива вероятно ще бъде свързано с увеличаване на теглото, но здравината трябва да остане същата благодарение на шасито от карбон MonoCage II. Задвижващият механизъм ще остане същият, т.е. турбо 4.0-литров V8 със 710 к.с., снабден със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител.

С твърд покрив 720S вече предлага хиперкар представяне с 0-100 км/ч. за 2.9 секунди и максимална скорост от 340 км/ч., така че новият Spider се очаква да стане един от най-вълнуващите кабриолети на пазара. В края на краищата, небето и много мощен V8 зад вас звучат като истинска мечта. Също така, ако 720S Spider ще е толкова страховит, колкото и неговата Coupe версия в права линия, конкурентните кабриолети ще го гледат само отзад.

Новият McLaren 720S Spider се очаква да се появи на пазара през следващата година, така че по-добре да започнете да пестите, ако още не сте го направили.