Красота и изящество – McLaren Speedtail

Speedtail

В интернет се появиха официални снимки на хиперколата на McLaren преди презентацията на Speedtail в петък.

Съдейки по тези снимки, това е отличителен, даже малко странно изглеждащ хиперкар. Но нека не се изказваме предварително, преди да видим автомобила след официалната му премиера.

Футуристично изглеждащият интериор заема триместното оформление на духовния наследник на Speedtail от 90-те години на миналия век, емблематичия F1.

Шофьорът седи в центъра на кабината с две седалки за пътници, разположени зад него от двете му страни. Не очаквайте двамата пътници да се настанят спокойно, но поне няма да се бутат един в друг.

Ориентираният към водача кокпит получава голям централен екран, обграден от два еднакво големи тъчскрийн дисплея, а по-отстрани виждаме още два LCD дисплея, които вероятно показват изображения от камерите, които заменят конвенционалните огледала.

Третият модел от Ultimate Series на McLaren след по-динамичните Senna и P1 ще има V8 двигател с две турбини, допълнен от електрическа хибридна система с комбинирана мощност от над 1000 конски сили. Британската компания твърди, че моделът ще бъде по-бърз от която и да е произведена от McLaren машина досега с максимална скорост над 361 км/ч.

McLaren казва, че ще произведе само 106 броя Speedtail и те вече са запазени въпреки огромната цена от 1,75 милиона паунда. Производството на триместния модел ще започне в края на следващата година в производствения център на McLaren.