McLaren ще представи новия си Grand Tourer на 15 май

GT

След малко повече от седмица McLaren ще представи своя нов Grand Tourer модел. Това ще е четвъртият автомобил, обявен според бизнес плана Track25 на британския автомобилен производител .

Събитието ще се проведе онлайн в сряда, 15 май, 2019 г. от 13:00 часа местно време, въпреки че очакваме изтекла информация и по-рано. Според McLaren предстоящият GT модел споделя същата ДНК като Speedtail Hyper-GT автомобила.

Веднъж излязъл, новият GT ще заеме своето място заедно със съществуващите Sports Series и Super Series модели, въпреки че целта му очевидно ще бъде различна, тъй като ще се стреми да „предефинира правилата на сегмента на Grand Tourer-ите, въвеждайки инженерните и динамични новости на McLaren заедно с високоачествени материали и изключителен комфорт.”

Визуално новият GT изглежда с по-чист дизайн в сравнение с всеки друг съвременен McLaren. По-елегантният екстериор, разбира се, има смисъл, ако трябва да изпълнява ролята на кола, предназначена за дълги пътувания.

„Това ще бъде автомобил, който съчетава конкурентно представяне с възможностите за дълго пътуване, обгърнати в красиво, леко тяло. Това е кола, която е проектирана за разстояния и която ще осигури комфорта и пространството, очаквано от grand tourer” заяви главният изпълнителен директор на McLaren Майк Флюит. „Но също така ще имаме и ниво на прецизност, което никога преди не е достигало до този сегмент. Освен това той ще бъде най-лекият от конкурентите и, също като има най-доброто съотношение мощност-тегло, обещавам, че ще бъде един от най-бързите.“

Въпреки че все още не е ясно какво ще задвижва новия GT автомобил, слуховете са за мощност от около 600 коня.