Mazda3 се очаква на изложението в Лос Анджелис

Mazda3

Следващото поколение на Mazda3 се очаква да се появи на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември и трябва да дебютира а с нов смел облик и изключително подобрени технологии.

Auto Express съобщава, че Mazda ще атакува пазара с хечбека, за да бъде сериозна алтернатива на Mercedes-Benz A-Class и Audi A3. Клиентите могат да очакват да видят значително подобрени характерстики в интериора.

Кабината обаче няма да е тази с реалните промени. Вместо това, присъствието на изцяло новата концепция на Mazda – SkyActiv Vehicle Architecture ще позволи редица нови начини за задвижване. Най-важното е, че новата Mazda3 ще получи бензиновия двигател SkyActiv-X на марката, включващ контролирано чрез компресия възпламеняване.

Този двигател запалва горивната смес, подобно на дизеловия двигател, и обещава да комбинира горивната ефективност на дизела с всички предимства на бензина. С помощта на компресор, двигателят трябва да произвежда около 187 к.с. и въртящ момент от 230 Nm. Навсякъде хечбекът ще се продава с по-евтиния SkyActiv-G бензин и SkyActiv-D дизел.

Mazda също така ще гарантира, че новата 3-ка ще изглежда много по-впечатляващо от модела, което заменя. Хечбекуъ ще получи дизайнерски черти от зашеметяващата концепция KAI.

„Имаме история, с която не само да произвеждаме концепти просто така“, заяви наскоро директорът на дизайна на Mazda Europe Кевин Райс. „Така че да, производството и техниките са включени в този проект още от самото начало.“