Kai Concept дойде в Женева, за да хвърли светлина върху Mazda3

Kai Concept

Третото поколение Mazda3 в момента е на пет години, така че естествено производителят подготвя замяната му, която ще се изправи пред твърда конкуренция в компактния сегмент.

Не би трябвало да има никакви проблеми при привличането на нови купувачи, ако моделът изглежда нещо като Kai Concept. Представен на автомобилното изложение в Токио миналата година, секси прототипът сега докосва европейската почва за първи път в Женева.

Той остава непроменен от дебюта си в Япония и това е хубаво нещо, защото… просто го погледнете! Той има удивително присъствие с изчистен външен вид и е просто прекраснен от всякакъв ъгъл. Трябва да поздравим дизайнерите на Mazda, защото те са създали нещо наистина интересно тук. Сега дано моделът остане същия, когато достигне производство, но добре знаем, че най-вероятно няма да стане така.

В сравнение с настоящата Mazda3, Kai Concept има малко по-голямо междуосие. По този начин трябва да се подобри пространството за краката на пътници отзад, а вътре може да видим последните и най-високи технологии на марката.

Не знаем кога ще пристигне новата Mazda3, но точно както предшественика й, ще се предлага в два модела: хечбек и седан. Двете ще споделят всичко, до C-колоната, включително ново поколение двигатели SkyActiv.

Въпреки че има нов дизайн, в допълнение с различен интериор, новата Mazda3 може да дойде върху същата архитектура като днешните модели.